Begravning

Hjälp i en svår stund

Att mista en anhörig, vän eller någon du håller av är alltid svårt. Om du är närmast anhörig får du välja hur du vill smycka kistan vid begravningen.

Begravingsblommorna kan hjälpa till att visa er relation och göra avskedet lättare. När det gäller blommor till begravning, tänk på att det inte finns några regler för hur de ska se ut, det enda som är viktigt är att du känner att det blir rätt och vackert.

Ta en stund och minns den du mist, vad ni delade, vem Mor var, vad Farfar tyckte mest om, vilket var Fars största intresse. Älskade din vän sin trädgård, eller var det skogen som var favoritplatsen? Eller kanske fotbollsplanen? Var mode och design det stora intresset eller älskade din Syster allt som var vackert? Hade Mormor nån favoritfärg?

Allt det här hjälper oss att välja blommor, färger och former. Det går alldeles utmärkt att smycka kistan i favoritlagets färger, fånga skogens essens med vackra grenar, kottar och mossa, använda favoritblomstren från äng eller trädgård eller göra något elegant och stilrent allt efter personen du vill ta ditt sista farväl av. Det kan vara enkelt eller överdådigt, det spelar ingen roll, det viktigaste är att det fångar din vän.

Tänk också på att du inte måste välja exakt vilka blommor det ska vara i din dekoration, vi har stor kunskap och erfarenhet när det gäller färg form och blomster, välj en färg eller utgå från en favoritblomma så gör vi vackra binderier.

Klassiska kistdekorationer

En klassisk kistdekoration kan du få i en mängd olika stilar och färger, alltid vackert. Pris från 2000:- beroende på blommor och säsong. Här ser du en kistdekoration med blå inslag och en med blandade säsongsblomster i rosa toner.

till 20120714 758

Kistdekoration i rosaEn enkel kistbukett
På bilden nedan ser du en kistbukett placerad ovanpå bårtäcket men det är minst lika vackert med buketten direkt på kistan. Vårt förslag här är att hålla det enkelt, håll färgerna ton i ton och i vacker kontrast mot kistan. Pris från 700:- beroende på blommor och säsong.

kistbukett
Buketten på bilden: Avalanche-rosor, viburnum, plumosus och murgröna ca 900:-

Smycka kistan med blommor och ljus

Du kan också smycka kistan med levande ljus tillsammans med blommorna. Det är ett vackert alternativ som kan hållas enkelt med murgröna och några få vackra blomster eller mer fylligt som på bilden nedan. Pris från 1200:-.

kista smyckad med blommor och ljusPå bilden ovan är kistan är dekorerad med franska tulpaner, ranunkler, avalanche-rosor, skimmia och murgröna (Eftersom blommorna och ljusen inte är fästa på kistan passar den här typen av dekoration endast då avskedet sker i kapellet/kyrkan.)

Sorgdekorationer

Sorgdekorationer kan göras i många olika former. Vilken som passar bäst avgörs av vad du tycker bäst om och hur den ska placeras i kyrkan/kapellet vid begravningen.

Den höga sorgdekorationen är den vi gör allra oftast, den har en vacker form som passar väldigt bra framför kistan. På bilden nedan en dekoration med vita gladioler, passion-rosor och en vacker grågrön poppel.

Hög dekoration, Korsberga kyrka
Rekommenderat pris för den här typen av dekoration från 700:-

Kudden är en vacker variant av den låga sorgdekorationen. Basen är vit brudslöja med ett litet blickfång av tex phalaenopsis, rosor eller gerbera som naturligtvis kan varieras i färg.

Kudde i vittPris från 500:-

En variant på kudden med aqua-rosor, poppel, texasgräs och ljus, pris ca 700:-
Kudde med ljus

Hjärta
En vacker variant av sorgdekoration som blir allt vanligare är hjärtat som går att få i flera olika storlekar och prisklasser. Det är vanligt med hjärtan fyllda med enbart rosor men det är också väldigt vackert att blanda blommor med olika former och färgnyanser.

Hjärta med rosor och säsongsblommorOvan ett större hjärta med red naomi-rosor och säsongsblommor, i det här fallet dahlior, hallon och äpplen, pris ca 2000:- (pris för den mindre storleken med säsongsblommor från 900:-)

Sorgbukett
Om du vill ha något lite enklare till begravningen är sorgbuketten perfekt. Bunden i handen som en vanlig bukett, oftast med en baksida eftersom den placeras på golvet.
Pris från 300:-

Sorgbukett i gultPå bilden en sorgbukett i gula toner, germini, alstromeria, lejongap och grönt, pris 400:-

En ny, väldigt vacker variant är den stående sorgbuketten. Den är rundbunden och placeras på liten ställning på golvet. Pris från 500:-

Stående sorgbukett, blandade rosor

Buketten på bilden ovan, bunden av vackra rosor i olika nyanser, kostar ca 700:-

Krans
Kransens form är en symbol för evigheten, en vacker avskedshälsning.
Pris från 900:-

Krans klädd med vintergrönt, vita och blå blommorKransen på bilden är klädd med vintergrönt och sedan dekorerad med vita liljor, avalanche-rosor, anemoner, pärlhyacinter, iris, plumosus och körsbärsblom

Nedan en vacker krans med rosor i olika nyanser och murgröna, pris ca 2000:-

Krans med rosor och murgröna

Hälsning
Ett kort med din avskedshälsning ingår utan extra kostnad med alla binderier.
Vill du ha ett textat band kostar det 225:-
Banden går att få i en mängd olika färgnyanser men tänk på att utrymmet för text är begränsat på banden, vill ni ha med en lång vers eller väldigt många namn kan det vara bättre att välja ett kort.

Vi hoppas att den här korta guiden ska kunna vara till hjälp när ni ska välja begravningsblommor. Ni är naturligtvis välkomna att komma in i butiken eller att ringa så kan vi berätta mer.